Limoen-kwarktaart

Ingrediënten

  • 150 g Verkade San Francisco Volkoren koekjes
  • 1 ½ el cacaopoeder
  • 95 g Verkade Extra Puur, fijngehakt
  • 90 g boter, gesmolten
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 2 eidooiers
  • 80 g kristalsuiker
  • 250 g naturel kwark
  • 250 ml slagroom
  • 2 limoenen, schoongeboend

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 centimeter doorsnede
  • Bakpapier
  • Lepel
  • Kommetjes
  • Schaaltje
  • Keukenmachine
  • Spatel
  • Garde
  • Fijne rasp
  • Citruspers

Bereidingswijze

  • Bekleed de bodem en de wand van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de Verkade San Francisco Volkoren koekjes samen met het cacaopoeder en 55 g fijngehakte Verkade Extra Puur in een keukenmachine en maal dit tot fijne kruimels.
  • Doe de kruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed door elkaar.
  • Verdeel het kruimel-mengsel over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.
  • Plaats de springvorm in de koelkast.
  • Week de gelatine 30 minuten in ruim koud water.
  • Rasp de schil van de limoenen en pers ze daarna uit.
  • Klop de eidooiers met 40 g kristalsuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de kwark toe en klop goed door. Voeg de rasp en het sap van de limoenen toe en klop dit erdoor.
  • Klop in een andere kom de slagroom met 40 g kristalsuiker bijna stijf.
  • Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
  • Spatel de gesmolten gelatine door het kwarkmengsel en spatel er dan voorzichtig en luchtig de slagroom door.
  • Schenk het kwarkmengsel op de koekbodem in de springvorm.
  • Plaats de springvorm afgedekt minstens 6 uur, maar liever de hele nacht, in de koelkast zodat het kwarkmengsel op kan stijven.
  • Haal de kwarktaart uit de koelkast, verwijder de vorm en plaats de taart op een taartschaal.
  • Versier de taart met 40 g fijngehakte Verkade Extra Puur chocolade en eventueel wat verse limoenrasp.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl