Verkade chocolade ijs

Ingrediënten

  • 100 gram Verkade kookchocolade (= ca. 0.5 reep)
  • 145 ml Slagroom (ongeklopt)
  • 300 ml Volle melk
  • 55 gram Donkerbruine basterdsuiker
  • 30 gram Cacaopoeder, gezeefd
  • 4 IJshoorntjes van koek
  • 30 gram Gesuikerde nootjes

Benodigdheden

  • Pan
  • Vriesbestendig bakje
  • Lepel
  • Mixer met gardes

Bereidingswijze

  • Giet de melk in een pan en voeg daaraan de basterdsuiker toe. Roer de suiker kort door de pan zodat het niet aan de bodem vast komt te zetten. Breng vervolgens de melk aan de kook.
  • Voeg nu snel het cacaopoeder en de Verkade pure chocoolade er aan toe.
  • Neem de pan van het vuur en roer het mengesel net zo lang tot de chocolade gesmolten is. Zet het mengsel vervolgens apart om het 20 minuten te laten afkoelen.
  • Gebruik de mixer om de slagroom te kloppen tot het stijf is. Schep de slagroom in de schaal met het mengsel en roer dit voorzichtig tot een geheel.
  • Giet het mengsel in een vriesbestendig bakje en laat het 4 uur invriezen. Let wel, het is belangrijk dat je het mengsel ieder uur om klopt.
  • Na vier uur in de vriezer mag het ijs geserveerd worden. Schep het ijs in bolletjes in de hoorntjes en garneer het met gesuikerde nootjes.
  • Geniet ervan!