Chocolade meringue paasnestjes

Ingrediënten

  • 175 g Verkade pure chocolade ( = 2 ⅓ repen van 75 g of iets minder dan 1 voordeel reep)
  • 95 g Poedersuiker
  • 9 g Maizena
  • 3 Eiwitten
  • ¼ tl Wijnsteenzuur of ½ tl witte wijnazijn
  • 95 g Fijne kristalsuiker
  • 250 ml Slagroom
  • 1 tl Vanille-extract
  • Eventueel chocolade paaseitjes voor versiering

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Satéprikker
  • Eetlepels
  • Spuitzak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt 50 g grof gehakte Verkade pure chocolade in de magnetron of au bain-marie. Zet apart.
  • Zeef de poedersuiker en de maizena boven een kom en roer door elkaar met een garde. Zet apart.
  • Klop de eiwitten met het wijnsteenzuur (of witte wijnazijn) in een vetvrije kom schuimig. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe en klop tot een heel stevig schuim. Het schuim is klaar als het in stijve pieken blijft staan. Spatel het poedersuiker-maizena-mengsel luchtig door het schuim.
  • Schep hoopjes schuim (van circa 6 cm doorsnee) op enige afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel elk hoopje schuim met behulp van een eetlepel met wat gesmolten chocolade. Gebruik de satéprikker om de chocolade door het schuim te mengen/draaien. Let op: meng niet te lang.
  • Maak met behulp van een eetlepel een diep kuiltje in het midden van elk schuimhoopje. Duw het schuim naar buiten, zodat je een soort nestjes krijgt.
  • Bak de nestjes 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 80°C en laat de nestjes nog 2 uur nadrogen. Draai de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de nestjes helemaal afkoelen.
  • Smelt 125 g Verkade pure chocolade in de magnetron of au bain-marie. Laat afkoelen. Klop de slagroom samen met het vanille-extract op tot hij luchtig is maar nog niet stijf. Spatel de afgekoelde gesmolten chocolade door de slagroom. Schep het mengsel in een spuitzak en vul er de meringue nestjes mee.
  • Decoreer de nestjes eventueel nog met chocolade paaseitjes.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl