Chocolade-hazelnoot bonbons

Ingrediënten

  • 75 g Verkade melk chocolade
  • 2 el slagroom
  • ¼ tl espressopoeder
  • 1 el glucosestroop
  • 2 el hazelnootlikeur
  • 10 g boter
  • ca. 18 geroosterde hazelnoten
  • 500 g Verkade pure chocolade

Benodigdheden

  • Bonbonvorm
  • Paletmes
  • Spuitzak
  • Digitale keukenthermometer
  • Huishoudfolie
  • Steelpan

Bereidingswijze

  • Hak de Verkade melk chocolade fijn.
  • Doe de chocolade samen met de slagroom, het espressopoeder en de glucose in een steelpan. Verwarm al roerend op laag vuur tot alles gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de hazelnootlikeur en de boter door het mengsel.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Hak de Verkade pure chocolade fijn.
  • Smelt tweederde van de pure chocolade au bain-marie. Haal de kom van de pan en roer de overige fijn gehakte chocolade erdoor. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. De temperatuur van de chocolade moet nu 31°C zijn, controleer dit met een thermometer. Blijf eventueel verder roeren tot de chocolade op temperatuur is.
  • Giet/schep de chocolade royaal in de bonbonvorm. Zorg ervoor dat de chocolade overal in de vorm komt.
  • Draai de bonbonvorm om boven de kom en laat de overtollige chocolade terug in de kom lopen. Tik even met de vorm op de kom om eventuele luchtbelletjes te verwijderen. Als alle overtollige chocolade uit de vorm is, is er een dun laagje chocolade achtergebleven in de vorm.
  • Maak de bovenkant van de vorm meteen zo schoon mogelijk met een paletmes.
  • Plaats de vorm met de open kant naar beneden op een rooster of stukje bakpapier. Laat de chocolade in de vorm in ongeveer 30 minuten uitharden.
  • Krab met een paletmes de overgebleven chocolade op de vorm eraf.
  • Vul een spuitzak met de vulling en vul de vorm tot ongeveer de helft. Duw in elke holte van de vorm een geroosterde hazelnoot.
  • Dek de vorm strak af met huishoudfolie en zet enkele uren in de koelkast weg, zodat de vulling steviger kan worden.
  • Verwarm de overgebleven chocolade weer au bain-marie tot 31°C. Schep de chocolade op de bonbonvorm en strijk het teveel aan chocolade eraf.
  • Zet de bonbonvorm ongeveer 10 minuten in de koelkast en vervolgens nog ongeveer 30 minuten op een koele plek weg.
  • Keer de bonbonvorm om en tik tegen de vorm, zodat de bonbons eruit vallen, of druk de bonbons uit de vorm als je een siliconen vorm gebruikt hebt.
  • Serveer en geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl