Bramen kwarktaartje met citroen

Ingrediënten

  • 75 g Verkade Maria koekjes (=minder dan 1 pak)
  • 50 g Boter
  • 325 g Verse bramen
  • 250 g Naturel kwark
  • 2 Citroenen
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 125 ml Slagroom
  • 2 el Kristalsuiker
  • 4 ½ Blaadjes witte gelatine
  • (Crème de cassis)

Benodigdheden

  • Taartring van 12 centimeter doorsnede en 6 centimeter hoog
  • Acetaatfolie van 8 centimeter breed (wat stevigere folie voor taartring)
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Snijplank / plat bord
  • Staafmixer
  • Fijne rasp
  • Citruspers

Bereidingswijze

  • Leg een vel bakpapier op een snijplank of een plat bord. Plaats hier de taartring op.
  • Maal de Verkade koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels eraan toe. Roer goed door elkaar. Schep het mengsel in de taartring en druk goed aan met de achterkant van een lepel totdat je een gladde bodem hebt. Plaats 30 minuten in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Pureer 125 g bramen met de staafmixer. Snijd de overige bramen in plakjes. Doe de kwark in een kom en voeg de gepureerde bramen en de vanillesuiker toe. Roer goed door elkaar. Rasp de schil van de citroenen boven de kwark. Roer de citroenrasp door de kwark.
  • Klop de slagroom in een andere kom samen met 2 el kristalsuiker stijf.
  • Pers 1 citroen uit. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en verwarm ze samen met 4 el vers geperst citroensap in een pannetje. Verwarm dit langzaam en al roerend tot de gelatine is gesmolten. Laat de gelatine niet te heet worden en laat het zeker niet koken. Laat iets afkoelen.
  • Spatel de gesmolten gelatine vlug en goed door het kwarkmengsel en spatel er daarna de slagroom door. Spatel de plakjes braam door het kwarkmengsel.
  • Haal de taartring uit de koelkast en bekleed de binnenzijde van de ring met een strook acetaatfolie. Roer het kwarkmengsel nog even door en schep het dan op de koekbodem in de taartring.
  • Laat het taartje minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de taartring en de folie. Besprenkel het taartje als je dit lekker vindt met wat crème de cassis of bestrijk het met wat bramenpuree. Serveer eventueel met verse bramen.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl