Chocolade Sinterklaastaartjes

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 130 g kruidnoten
  • 150 g Verkade pure chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 g eidooier (ongeveer 2 ½ eidooier maat L)
  • 25 g kristalsuiker
  • 25 ml water
  • 350 ml slagroom
  • 60 g poedersuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • 150 g Verkade witte chocolade
  • Strooigoed naar keuze

Benodigdheden

  • 6 kookringen van 7 cm doorsnee en 5 cm hoog
  • Snijplank
  • Bakpapier
  • Kom
  • Steelpan
  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Huishoudfolie
  • Magnetron
  • Hittebestendige kom

Bereidingswijze

  • Leg een vel bakpapier op een snijplank. Bekleed de binnenkant van elke kookring met een reep bakpapier. Plak het papier met wat boter vast aan de ring. Plaats de kookringen op de snijplank.
  • Maal 130 g kruidnoten fijn in de keukenmachine. Smelt 55 g boter en meng er de gemalen kruidnoten door.
  • Verdeel het mengsel over de kookringen en druk aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de snijplank met de ringen in de koelkast.
  • Hak 150 g Verkade pure chocolade fijn. Zet apart.
  • Week de gelatine in koud water. Doe de eidooiers in een kom.
  • Doe de kristalsuiker en het water in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  • Giet deze suikersiroop over in een schaaltje en verwarm dit 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
  • Giet de siroop over de eidooiers en klop de dooiers licht, romig en luchtig op.
  • Klop 250 ml slagroom samen met de poedersuiker en de speculaaskruiden lobbig.
  • Smelt de fijngehakte Verkade pure chocolade au bain-marie of in de magnetron (pas bij gebruik van de magnetron goed op dat de chocolade niet verbrand).
  • Giet de chocolade in een ruime kom, laat iets afkoelen en spatel er de helft van de slagroom door.
  • Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
  • Roer de gesmolten gelatine vlug en krachtig door het slagroom-chocolademengsel.
  • Spatel de opgeklopte eidooiers en de rest van de slagroom luchtig door het mengsel.
  • Vul een spuitzak met de chocolademousse en spuit de mousse op de kruidnotenbodems in de ringen.
  • Dek de ringen af met huishoudfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Hak 150 g Verkade witte chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom.
  • Breng 100 ml slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade.
  • Laat het mengsel even staan, tot de chocolade gesmolten is. Roer glad en voeg 25 g in kleine blokjes gesneden zachte boter toe. Roer glad.
  • Laat de ganache afkoelen.
  • Haal de taartjes uit de koelkast en verwijder de ringen.
  • Giet de afgekoelde ganache voorzichtig over de koude taartjes. Het is handig om hier een spuitzak voor te gebruiken.
  • Versier de taartjes met strooigoed naar keuze.
  • Serveer en geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl