Perzik kokoscarrés

Ingrediënten

  • 3 Verse rijpe perziken (ca. 480 g)
  • 190 g Geleisuiker speciaal (voor het maken van halfzoete jam)
  • 240 g Verkade Nizza Kokos koekjes (= 1 pak)
  • 90 g Boter
  • 200 g Geraspte kokos
  • 100 g Witte basterdsuiker
  • 2 Eiwitten

Benodigdheden

  • Pan
  • Schone jam- of weckpot
  • Vierkante bakvorm van 23 x 23 centimeter
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Lepel

Bereidingswijze

  • Halveer de perziken en haal de pitten eruit. Snijd de perziken in dunne partjes.
  • Breng de partjes perzik samen met de geleisuiker al roerende in een pan aan de kook.
  • Laat, zodra de inhoud van de pan goed borrelt, de jam nog 5 minuten doorkoken.
  • Schep de jam in een schone jam- of weckpot. Sluit de pot en laat de jam helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Laat het papier over de rand hangen.
  • Maal de Verkade Nizza Kokos koekjes fijn in een keukenmachine.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de koekkruimels eraan toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de bakvorm. Druk met de achterkant van een lepel de kruimels stevig aan op de bodem van de vorm.
  • Plaats 15 minuten in de koelkast.
  • Roer de jam los. Verdeel de jam gelijkmatig over de koekbodem.
  • Meng de kokos met de witte basterdsuiker en de eiwitten tot een kruimelig geheel. Verdeel dit kokosmengsel over de jam. Druk licht aan.
  • Plaats de vorm ca. 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is.
  • Laat de koek volledig afkoelen in de bakvorm. Plaats de bakvorm afgedekt 2 uur in de koelkast.
  • Haal de koek uit de bakvorm. Snijd de koek in 16 gelijke vierkantjes.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl