Witte chocolade tulbandjes met frambozen

Ingrediënten

  • 125 g Verkade witte chocolade
  • 90 g Boter
  • Bloem
  • 150 g Zelfrijzend bakmeel
  • 100 g Fijne kristalsuiker
  • 100 ml Melk
  • 2 Eieren
  • ½ tl Vanille-extract
  • ½ tl Amandel-extract
  • 125 g Frambozen
  • 25 g Amarettini koekjes
  • Eventueel poedersuiker

Benodigdheden

  • 2 Kleine tulbandvormen (of 1 grote) met in totaal 1,2 liter inhoud
  • Magnetron of steelpan
  • Zeef
  • (Hand)mixer
  • Bakrooster

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvormen in met boter en bestuif met bloem.
  • Hak de Verkade witte chocolade fijn en smelt deze au bain-marie of in de magnetron. Laat afkoelen.
  • Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Laat afkoelen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Voeg de fijne kristalsuiker, de melk, de eieren en het vanille- en amandel-extract toe. Klop door elkaar met een mixer tot je een glad mengsel hebt.
  • Voeg de boter toe en klop deze erdoor.
  • Voeg de Verkade witte chocolade toe en klop deze door het mengsel. Klop nog even door tot je een glad beslag hebt.
  • Schep het beslag in de tulbandvormen. Strijk glad.
  • Druk de frambozen in het beslag en verkruimel de amarettini koekjes boven het beslag.
  • Bak de tulbandjes in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
  • Laat de tulbandjes 10 minuten afkoelen in de vorm en stort ze dan op een bakrooster om helemaal af te koelen.
  • Bestuif voor het serveren eventueel met poedersuiker
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl