Witte chocolade tulbandjes met frambozen
Ingrediënten
- 125 g Verkade witte chocolade
- 90 g Boter
- Bloem
- 150 g Zelfrijzend bakmeel
- 100 g Fijne kristalsuiker
- 100 ml Melk
- 2 Eieren
- ½ tl Vanille-extract
- ½ tl Amandel-extract
- 125 g Frambozen
- 25 g Amarettini koekjes
- Eventueel poedersuiker
Benodigdheden
- 2 Kleine tulbandvormen (of 1 grote) met in totaal 1,2 liter inhoud
- Magnetron of steelpan
- Zeef
- (Hand)mixer
- Bakrooster
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvormen in met boter en bestuif met bloem.
- Hak de Verkade witte chocolade fijn en smelt deze au bain-marie of in de magnetron. Laat afkoelen.
- Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Laat afkoelen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Voeg de fijne kristalsuiker, de melk, de eieren en het vanille- en amandel-extract toe. Klop door elkaar met een mixer tot je een glad mengsel hebt.
- Voeg de boter toe en klop deze erdoor.
- Voeg de Verkade witte chocolade toe en klop deze door het mengsel. Klop nog even door tot je een glad beslag hebt.
- Schep het beslag in de tulbandvormen. Strijk glad.
- Druk de frambozen in het beslag en verkruimel de amarettini koekjes boven het beslag.
- Bak de tulbandjes in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
- Laat de tulbandjes 10 minuten afkoelen in de vorm en stort ze dan op een bakrooster om helemaal af te koelen.
- Bestuif voor het serveren eventueel met poedersuiker
- Geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl