Tiramisu met Verkade Oaties

Ingrediënten

  • 150 gram Verkade Oaties (= 1 pak)
  • 12 tl Koffielikeur, Grand Marnier
  • 250 gram Mascarpone
  • 4 tl Cacaopoeder

Benodigdheden

  • Keukenmachine / twee theedoeken + deegroller
  • 4 Glaasjes
  • Eetlepel
  • Theelepel

Bereidingswijze

  • Start met het verkruimelen van de Verkade Oaties. Dit kan je doen met behulp van een keukenmachine of je legt de koekjes in een theedoek, vouwt deze dicht en rolt er met een deegroller overheen.
  • Zet vier glaasjes klaar, bij voorkeur wat bredere glaasjes. Hierin moet nu de bodem bedekt worden met de verkruimelde Oaties. Zorg ervoor dat het een laagje is van ongveer 2 centimeter dik. Giet nu één theelepel likeur over de bodem.
  • Bedek vervolgens de bodem met mascarpone. Gebruik hiervoor ongeveer 30 gram.
  • Het is nu weer tijd voor een laagje Oaties. Verdeel de kruimels goed over de mascorpone zodat er weer een laagje ontstaat van ongeveer 2 centimeter. Giet ook over deze laag weer één theelepel likeur.
  • Bedek nu deze laag weer met een laagje mascaropone. Dit is ook weer ongeveer 30 gram.
  • Nu heb je twee opties: Verdeel nogmaals een laagje Oaties over de mascarpone. Giet over het laagje Oaties één theelepel likeur. Versier de mascorpone met cacao.
  • Zet de glaasjes tiramisu voor een halfuur in de koelkast. Daarna is je tiramisu klaar om opgegeten te worden.
  • Geniet ervan