Chocolade Tartelettes met rood fruit

Ingrediënten

  • 200 g boter, zacht
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 60 g cacaopoeder
  • 222 g Verkade melk chocolade, fijn gehakt
  • 225 ml slagroom
  • 1 el oploskoffie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g Verkade witte chocolade, fijngehakt
  • Eventueel extra witte chocolade voor garnering
  • Vers rood fruit naar keuze

Benodigdheden

  • 12 ronde taart/bakringen van 8 cm doorsnee
  • Huishoudfolie
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Ronde uitsteker van 11 ½ cm doorsnee
  • Zeef
  • Garde
  • Vork
  • Steelpan
  • Hittebestendige kom

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Roer de boter met de kristalsuiker glad. Meng het ei erdoor.
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder boven een andere kom en meng deze ingrediënten door elkaar met een garde. Roer dit bloem-mengsel met de mixer op de laagste stand door het boter-mengsel.
  • Kneed alles vervolgens met de hand kort door, totdat je een soepel deeg hebt.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats de ringen op de bakplaat.
  • Kneed het deeg weer enigszins soepel en rol het uit tot een ronde plak van ca. 3 millimeter dik.
  • Steek met de ronde uitsteker cirkels uit het deeg en bekleed hier de ringen mee. Druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodems.
  • Bak de taartbodempjes 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Laat de bodempjes afkoelen. Maak ondertussen de vulling.
  • Doe de Verkade melkchocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom met de oploskoffie al roerend aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en schenk de room over de chocolade. Geef de chocolade even de tijd om te smelten en roer dan rustig maar goed door.
  • Laat de ganache (het mengsel) afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de mascarpone en de poedersuiker kort door elkaar, tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Smelt de Verkade witte chocolade au bain-marie (of in de magnetron) en laat iets afkoelen.
  • Klop de witte chocolade door het mascarponemengsel. Stop met kloppen als de ingrediënten gemengd zijn.
  • Schep het mascarpone-mengsel in de taartbodempjes. Vul ze ongeveer voor 2/3. Strijk het mengsel glad.
  • Plaats de taartjes in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
  • Schenk de chocolade-ganache op de mascarponevulling. Plaats de taartjes terug in de koelkast zodat de ganache kan opstijven.
  • Garneer de taartjes voor het serveren met rood fruit en eventueel witte chocoladekrullen.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl