Trio van chocolademousse
Ingrediënten
- 120 g fijne kristalsuiker
- 60 ml water
- 120 g eidooiers
- 100 g Verkade extra pure chocolade
- 125 g Verkade melk chocolade
- 125 g Verkade witte chocolade
- 750 ml slagroom
Benodigdheden
- Steelpan
- Suikerthermometer
- Spuitzakken
- Spatel
- Gekarteld spuitmondje
- Schaaltjes
Bereidingswijze
- Doe de fijne kristalsuiker samen met het water in een kleine (steel)pan. Plaats de pan boven matig vuur en roer tot de suiker is opgelost.
- Breng het mengsel aan de kook en kook het mengsel (zonder te roeren) tot de suikerthermometer 120°C aangeeft.
- Klop ondertussen de eidooiers los in een kom.
- Haal, wanneer de 120°C is bereikt, de (steel)pan van het vuur en schenk de suikersiroop op de eidooiers.
- Klop met je mixer op de hoogste stand tot de eidooiers licht gekleurd, romig en koud zijn.
- Verdeel het mengsel in drie gelijke porties (ca. 70 g per portie).
- Hak de verschillende chocoladesoorten fijn en doe elke chocoladesoort in een apart kommetje.
- Smelt de Verkade witte chocolade in de magnetron. Roer de chocolade tussentijds door om te voorkomen dat hij te lang verhit wordt.
- Klop 250 ml slagroom tot yoghurtdikte.
- Spatel de helft van de opgeklopte slagroom door één portie van het eidooiermengsel.
- Spatel hier vervolgens de gesmolten witte chocolade luchtig door gevolgd door de resterende slagroom.
- Zet apart.
- Herhaal de vorige vijf stappen voor de andere twee chocoladesoorten.
- Vul de spuitzakken met de mousse-soorten en spuit de mousse in de schaaltjes.
- Serveer meteen of dek de schaaltjes af met huishoudfolie en plaats ze tot gebruik in de koelkast.
- Geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl