Witte chocolade & limoen cheesecake

Ingrediënten

  • 200 g Verkade Maria koekjes
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 185 g boter
  • 7 limoenen + extra voor garnering
  • 4 ½ blaadje witte gelatine
  • 180 g Verkade witte chocolade + extra voor garnering
  • 180 g zoete gecondenseerde melk, gekoeld
  • 305 g slagroom
  • 90 g kristalsuiker
  • 300 g roomkaas

Benodigdheden

  • Hoge ronde springvorm (of bakvorm met losse bodem) van 20 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • Fijne zeef
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  • Bekleed de bodem en de binnenzijde van de rand van de springvorm met bakpapier. Week de gelatine in ruim koud water.
  • Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Je hebt 180 g sap nodig. Haal het sap door een fijne zeef om pitjes en velletjes te verwijderen.
  • Maal de Verkade Maria koekjes samen met de lichtbruine basterdsuiker fijn in de keukenmachine.
  • Smelt 185 g boter in een steelpan en voeg de koekkruimels en de geraspte schil van 2 limoenen eraan toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de bakvorm. Druk met de achterkant van een lepel of met je handen de kruimels stevig aan op de bodem en tegen de zijkant van de vorm (ongeveer 3-4 cm hoog).
  • Plaats de vorm in de koelkast.
  • Smelt de Verkade witte chocolade au bain-marie.
  • Klop de gekoelde zoete gecondenseerde melk samen met 180 g slagroom, 75 g kristalsuiker en de geraspte schil van 5 limoenen door elkaar tot het mengsel dik wordt.
  • Klop in een andere kom de roomkaas los.
  • Knijp de gelatine uit en verwarm deze samen met het limoensap in een steelpan al roerend, tot de gelatine is gesmolten. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Klop het limoensap door de roomkaas.
  • Klop vervolgens het roomkaasmengsel door het slagroommengsel en spatel er ten slotte de gesmolten chocolade door.
  • Schenk het mengsel in de bakvorm. Dek af met huishoudfolie en plaats een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de taart voorzichtig uit de vorm en plaats op een taartschaal.
  • Klop 125 g slagroom met 15 g kristalsuiker stijf en spuit toeven slagroom op de taart.
  • Versier de taart met partjes limoen en geraspte witte chocolade.
  • Serveer en geniet ervan!
  • *Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl