Deze Nizza Kokos Cheesecake is een cheesecake zoals je die waarschijnlijk wel kent, maar dan met een zomers tintje! Met deze luchtige taart zul je jezelf al snel in de Caribbean wanen.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg het bakpapier in de bakvorm. Hiermee voorkom je dat de bodem aan de springvorm blijft plakken en straks je taart uit elkaar valt wanneer je hem er uit probeert te halen. Verkruimel een half pak Verkade Nizza Kokos koekjes. Dit kan je doen met behulp van een keukenmachine of je legt de koekjes in een theedoek, vouwt deze dicht en rolt er met een deegroller overheen. Mix de verkruimelde koekjes met 50 gram suiker en 50 gram geraspte kokos. Smelt de boter en mix de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel dat je nu hebt over de bodem van je bakblik. Druk het mengels nog eventjes goed aan zodat je straks een lekkere stevige bodem hebt. De bodem gaat nu voor 10 minuten op 170 graden in de oven. Daarna laat je hem afkoelen in de koelkast.
Kook een liter water en giet dit in een grote schaal (de schaal moet groot genoeg zijn om de bakvorm in te zetten). Meng de Monchou, 100 gram suiker, de maïzena, het zout, de vanille essence en de kokos essence goed door elkaar. Daarna voeg je één voor één de eieren toe en tot slot ook de kokosmelk. De vulling is nu klaar en kan nu in het bakblik gegoten worden. Dek het bakblik af met aluminiumfolie. Plaats het bakblik nu in de grotere schaal met water, het water moet tot ongeveer ⅔ van het bakblik komen. Het geheel zet je nu in de oven. Bak de taart nu ongeveer een uur (of totdat het midden is gestold).
Laat de taart in het bakblik afkoelen, wanneer hij helemaal is afgekoeld kun je hem uit het blik verwijderen. Vervolgens moet de taart tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de taart met de kokos zodat hij er extra mooi uitziet.