Verkade onderkent dat sommige consumenten een overgevoeligheid hebben m.b.t. bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten daarvan, de zogenaamde “allergenen”. In sommige gevallen kan de reactie, op zelfs microscopisch kleine hoeveelheden, zeer bedreigend zijn.
Daarnaast zijn er consumenten die intolerant zijn m.b.t. sommige levensmiddelen of ingrediënten. Deze reacties mogen dan niet levensbedreigend zijn, maar zijn zeker ongewenst en moeten voorkomen worden. Het beleid van Verkade is er op gericht om consumenten die overgevoelig zijn voor deze allergenen in staat te stellen de juiste keuze te maken.
Verkade:
- Behandelt pinda’s, noten (behalve kokosnoten*), sesamzaad en afgeleide producten als mogelijke levensbedreigende Hoge Risico Allergenen (HRA’s)
- Behandelt als Overige Grondstoffen van Aandacht (OGA’s): vis en schaaldieren, melk en melkproducten (incl. lactose), ei en eierproducten, sojabonen en sojaproducten, granen die gluten bevatten en daarvan afgeleide producten, sulfiet bij concentraties van meer dan 10mg/kg, verwerkte pindaolie, lupine en mosterd.
* kokosnoten zijn geen echte noten
Om Consumenten, Huisartsen, Ziekenhuizen en Diëtisten te ondersteunen in hun afweging, tracht Verkade zo recent en compleet mogelijke informatie te verschaffen op het gebied van allergenen in de producten binnen ons assortiment.