6 gekartelde taartvormpjes met losse bodem (doorsnede van ca. 10cm)
Keukenmachine
Staafmixer
Steelpan
Bereidingswijze
Begin door de Verkade Crunchy Haverkoek fijn te malen in de keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de koekkruimels eraan toe. Roer totdat er een egale massa ontstaat.
Verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Druk met je vingers de kruimels stevig aan op de bodems en tegen de randen van de vormpjes.
Laat de bodempjes 30 minuten opstijven in de koelkast.
Week ondertussen de gelatine in koud water.
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit.
Klop de Griekse yoghurt, de slagroom en het vanillemerg goed door elkaar. Je kunt eventueel de kristalsuiker toevoegen om het zoeter te maken, maar dit maakt het recept minder verantwoord.
Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op! De gelatine smelt in een paar seconden.
Klop de gelatine door het yoghurtmengsel.
Haal de taartbodempjes uit de koelkast en schep het yoghurt mengsel erin.
Laat de taartjes 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd voor de versiering enkele aardbeien in kleine stukjes. Pureer enkele aardbeien met behulp van de staafmixer.
Haal de taartjes uit de koelkast en druk ze voorzichtig uit de vormpjes.
Garneer de taartjes met de stukjes aardbei en aardbeiensaus.
Geniet ervan!
* Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl.