Yoghurttaartjes

Ingrediënten

  • 300 g Verkade Crunchy Haverkoek (= 1 pak)
  • 135 g Boter
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 125 ml Slagroom Light
  • 2 Vanillestokjes
  • 3 Blaadjes witte gelatine
  • Verse aardbeien
  • (Eventueel: 25 g Kristalsuiker)

Benodigdheden

  • 6 gekartelde taartvormpjes met losse bodem (doorsnede van ca. 10cm)
  • Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Steelpan

Bereidingswijze

  • Begin door de Verkade Crunchy Haverkoek fijn te malen in de keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de koekkruimels eraan toe. Roer totdat er een egale massa ontstaat.
  • Verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Druk met je vingers de kruimels stevig aan op de bodems en tegen de randen van de vormpjes.
  • Laat de bodempjes 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Klop de Griekse yoghurt, de slagroom en het vanillemerg goed door elkaar. Je kunt eventueel de kristalsuiker toevoegen om het zoeter te maken, maar dit maakt het recept minder verantwoord.
  • Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op! De gelatine smelt in een paar seconden.
  • Klop de gelatine door het yoghurtmengsel.
  • Haal de taartbodempjes uit de koelkast en schep het yoghurt mengsel erin.
  • Laat de taartjes 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd voor de versiering enkele aardbeien in kleine stukjes. Pureer enkele aardbeien met behulp van de staafmixer.
  • Haal de taartjes uit de koelkast en druk ze voorzichtig uit de vormpjes.
  • Garneer de taartjes met de stukjes aardbei en aardbeiensaus.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl.