Witte wijncrème taartjes met frambozen
Ingrediënten
- 300 g Verkade Digestive Melk koekjes
- 105 g boter
- 4 blaadjes witte gelatine
- 2 eieren, gesplitst
- 120 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 el witte wijn
- 250 ml slagroom
- 1 el citroensap
- 40 g Verkade witte chocolade
- 250 g diepvries frambozen
- Verse frambozen, voor de garnering
Benodigdheden
- 6 gekartelde taartvormpjes met losse bodem (doorsnede van ca. 10 cm)
- Foodprocessor
- Steelpan
- Garde
- Hittebestendige kom
- Kommetjes
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maal de Verkade Digestive Melk koekjes fijn in een foodprocessor.
- Smelt 105 g boter in een steelpan en voeg de koekkruimels eraan toe. Roer goed door elkaar.
- Verdeel het kruimel-mengsel over de taartvormpjes. Druk met je vingers de kruimels stevig aan op de bodems en tegen de randen van de vormpjes.
- Plaats 30 minuten in de koelkast.
- Week 4 blaadjes witte gelatine in ruim koud water.
- Klop met een garde in een hittebestendige kom 2 eidooiers met 30 g fijne kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een dikke en romige crème.
- Roer er 8 eetlepels witte wijn en 1 eetlepel citroensap door.
- Verwarm dit al roerende au bain-marie tot een gebonden en schuimige crème, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de crème.
- Haal de kom van de pan en zet deze in een bak koud water. Laat de wijncrème, terwijl je er af en toe rustig doorheen roert, afkoelen.
- Klop ondertussen in een schone en vetvrije kom 2 eiwitten met 60 g fijne kristalsuiker stijf. Klop in een andere kom 250 ml slagroom met 30 g fijne kristalsuiker lobbig.
- Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de slagroom luchtig door de afgekoelde wijncrème.
- Haal de taartbodempjes uit de koelkast en schep de wijncrème royaal op de taartbodempjes. Strijk glad. Je zal een beetje crème overhouden.
- Plaats 60 minuten in de koelkast.
- Pureer de diepvriesframbozen tot een saus.
- Besprenkel de taartjes voor het serveren royaal met de frambozensaus.
- Versier de taartjes met verse frambozen en rasp er wat Verkade witte chocolade over.
- Serveer en geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl