Witte wijncrème taartjes met frambozen

Ingrediënten

  • 300 g Verkade Digestive Melk koekjes
  • 105 g boter
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 2 eieren, gesplitst
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 el witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 1 el citroensap
  • 40 g Verkade witte chocolade
  • 250 g diepvries frambozen
  • Verse frambozen, voor de garnering

Benodigdheden

  • 6 gekartelde taartvormpjes met losse bodem (doorsnede van ca. 10 cm)
  • Foodprocessor
  • Steelpan
  • Garde
  • Hittebestendige kom
  • Kommetjes
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  • Maal de Verkade Digestive Melk koekjes fijn in een foodprocessor.
  • Smelt 105 g boter in een steelpan en voeg de koekkruimels eraan toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel het kruimel-mengsel over de taartvormpjes. Druk met je vingers de kruimels stevig aan op de bodems en tegen de randen van de vormpjes.
  • Plaats 30 minuten in de koelkast.
  • Week 4 blaadjes witte gelatine in ruim koud water.
  • Klop met een garde in een hittebestendige kom 2 eidooiers met 30 g fijne kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een dikke en romige crème.
  • Roer er 8 eetlepels witte wijn en 1 eetlepel citroensap door.
  • Verwarm dit al roerende au bain-marie tot een gebonden en schuimige crème, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de crème.
  • Haal de kom van de pan en zet deze in een bak koud water. Laat de wijncrème, terwijl je er af en toe rustig doorheen roert, afkoelen.
  • Klop ondertussen in een schone en vetvrije kom 2 eiwitten met 60 g fijne kristalsuiker stijf. Klop in een andere kom 250 ml slagroom met 30 g fijne kristalsuiker lobbig.
  • Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de slagroom luchtig door de afgekoelde wijncrème.
  • Haal de taartbodempjes uit de koelkast en schep de wijncrème royaal op de taartbodempjes. Strijk glad. Je zal een beetje crème overhouden.
  • Plaats 60 minuten in de koelkast.
  • Pureer de diepvriesframbozen tot een saus.
  • Besprenkel de taartjes voor het serveren royaal met de frambozensaus.
  • Versier de taartjes met verse frambozen en rasp er wat Verkade witte chocolade over.
  • Serveer en geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl