Peanut butter Crisp&Choco taart

Ingrediënten

  • 135 gram Verkade Crisp&choco (= ca. 1 pak)
  • 28 gram Kristalsuiker
  • 0,5 tl Kaneelpoeder
  • 45 gram Ongezouten boter
  • 225 gram Monchou
  • 85 gram Romige pindakaas
  • 85 gram Banketbakkers suiker
  • 1 tl Vanille extract
  • 375 ml Slagroom
  • 135 gram Cacao nibs extra fijn
  • 75 gram Verkade Kookchocolade

Benodigdheden

  • Keukenmachine met gardes
  • Twee theedoeken
  • Deegroller
  • Taartvorm van ca. 23 cm
  • Drie mixkommen
  • Twee steelpannen

Bereidingswijze

  • Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.
  • Begin met het bereiden van de bodem. Verkruimel hiervoor de Verkade Crip&Choco. Dit doe je door de koekjes op een theedoek te leggen, vervolgens leg je er een andere theedoek overheen. Rol nu met de deegroller over de theedoeken tot dat de koekjes helemaal verkruimeld zijn.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Mix de verkruimelde koekjes, de kristalsuiker, het kaneelpoeder en de gesmolten boter met een keukenmachine. Verspreid het mengsel over de bodem van de taartvorm en zorg ervoor dat de bodem overal even dik is.
  • Bak de taartbodem tien minuten op 175 graden. Laat de taart vervolgens buiten de koelkast afkoelen.
  • Voor de taartvulling moeten de monchou, de pindakaas, de banketbakkerssuiker en het vanille extract met de keukenmachine gemixt worden tot een egaal geheel. Gebruik de mixer op een gemiddelde snelheid voor ca. 3 minuten.
  • Mix in een aparte schaal de slagroom tot het stijf is. Voeg vervolgens de slagroom toe aan het andere mengsel. Voeg ook de chocolade nibs toe en mix dit tot het een egaal geheel is.
  • Giet het mengsel in de taartvorm. De taart moet nu tenminste vier uur opstijven in de koelkast.
  • Serveertip: Smelt 75 gram Verkade Kookchocolade en sprenkel deze over de taart. Gebruik ook nog wat pindakaas om de taart te decoreren voor een prachtig geheel!
  • Geniet ervan!