205 g Verkade Digestive Chocolade Cream of Vanille Cream (= 1 pak)
ca. 120 g Chocolade hazelnootpasta of ca. 110 g witte chocoladepasta
300 g Verkade pure chocolade of witte chocolade, fijngehakt
Benodigdheden
Keukenmachine
Huishoudfolie
Snijplank
Verkade pure chocolade of witte chocolade, fijngehakt (= 4 repen van 75 g )
Bakpapier
Spatel
Kommetje
(Bonbon)Vork
Eventueel uitsteekvormpjes
Bereidingswijze
Breek de Verkade Digestive Chocolade Cream koekjes en/of Vanille Cream koekjes in stukken en maal ze fijn in een keukenmachine.
Doe de kruimels in een kom. Voeg aan de Chocolade Cream kruimels de chocolade hazelnootpasta toe en aan de Vanille Cream kruimels de witte chocoladepasta.
Prak met een vork door elkaar (Let op: niet het Chocolade Cream mengsel mengen met het Vanille Cream mengsel!) en kneed dan verder met de hand. Als je het mengsel te droog vindt om er een balletje van te kunnen rollen, voeg dan nog wat extra pasta toe.
Rol balletjes van het mengsel, of druk het mengsel plat op je werkvlak en steek er met een uitsteker vormpjes uit.
Bekleed een snijplank met huishoudfolie en leg hier de balletjes op. Laat 1 uur rusten in de koelkast zodat ze hard kunnen worden.
Smelt tweederde van de chocolade au bain-marie. Gebruik pure chocolade voor de Digestive Chocolade Cream truffels en witte chocolade voor de Digestive Vanille Cream truffels.
Zodra de chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur en voeg je de resterende chocolade toe. Roer nu stevig door met een spatel tot alle chocolade is gesmolten. Giet de chocolade over in een kommetje.
Dompel de balletjes één voor één onder in de gesmolten chocolade en haal ze er met een (bonbon)vork uit. Laat ze even uitlekken voordat je ze op een vel bakpapier legt.
Laat de chocolade uitharden en serveer.
Geniet ervan!
* Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl