Chocolade-hazelnoot crèmetaart

Ingrediënten

  • 300 g Verkade Digestive Vanille Cream koekjes
  • 3 el cacaopoeder
  • 175 g boter
  • 225 g Verkade Melk Pistache, Amandel & Hazelnoot chocolade
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 3 el maïzena
  • 2 eidooiers
  • 350 ml melk
  • 2 el hazelnootlikeur óf 2 tl vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 50 g gemengde noten (hazelnoten, pistachenoten en amandelen) + extra voor garnering

Benodigdheden

  • Geribbelde rechthoekige bakvorm van 11 x 35 cm met losse bodem
  • Bakpapier
  • Huishoudfolie
  • Foodprocessor
  • Steelpan
  • Kommetje
  • Garde
  • Lepel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Breek de Verkade Digestive Vanille Cream koekjes in stukjes en maal ze in een foodprocessor tot fijne kruimels. Voeg het cacaopoeder toe en meng erdoor.
  • Smelt 150 g boter in een pannetje en meng dit goed met de koekkruimels.
  • Verdeel het koekkruimel-mengsel over de taartvorm. Druk met de achterkant van een lepel de kruimels stevig aan op de bodem en tegen de rand van de vorm.
  • Bak de taartbodem 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Hak de Verkade Melk Pistache, Amandel & Hazelnoot chocolade fijn.
  • Hak 50 g gemengde noten grof.
  • Breng in een steelpan 300 ml melk samen met de fijne kristalsuiker al roerend aan de kook.
  • Roer ondertussen in een kommetje 50 ml melk, de maïzena en de eidooiers tot een glad papje.
  • Giet een deel van de hete melk over het koude melk-mengsel in het kommetje en roer dit goed door elkaar.
  • Giet dit mengsel vervolgens terug bij de hete melk in de steelpan.
  • Breng het mengsel al roerend met een garde op laag vuur aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt tot een dikke vla.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade, 25 g boter en de hazelnootlikeur of het vanille-extract toe. Roer goed door elkaar tot de chocolade en boter gesmolten zijn en je een homogeen en glad mengsel hebt.
  • Roer er de grof gehakte noten door.
  • Schenk de vulling op de taartbodem en strijk glad.
  • Dek de taart af met huishoudfolie en laat de vulling afkoelen op kamertemperatuur.
  • Plaats de taart minstens 6 uur (maar liever de hele nacht) in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koelkast en haal/druk hem voorzichtig uit de vorm.
  • Klop de slagroom stijf (eventueel met wat suiker en/of hazelnootlikeur) en schep deze op de taart. Verdeel er wat gemengde noten over.
  • Serveer en geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl