Chocolade-hazelnoot crèmetaart
Ingrediënten
- 300 g Verkade Digestive Vanille Cream koekjes
- 3 el cacaopoeder
- 175 g boter
- 225 g Verkade Melk Pistache, Amandel & Hazelnoot chocolade
- 65 g fijne kristalsuiker
- 3 el maïzena
- 2 eidooiers
- 350 ml melk
- 2 el hazelnootlikeur óf 2 tl vanille-extract
- 250 ml slagroom
- 50 g gemengde noten (hazelnoten, pistachenoten en amandelen) + extra voor garnering
Benodigdheden
- Geribbelde rechthoekige bakvorm van 11 x 35 cm met losse bodem
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Foodprocessor
- Steelpan
- Kommetje
- Garde
- Lepel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Breek de Verkade Digestive Vanille Cream koekjes in stukjes en maal ze in een foodprocessor tot fijne kruimels. Voeg het cacaopoeder toe en meng erdoor.
- Smelt 150 g boter in een pannetje en meng dit goed met de koekkruimels.
- Verdeel het koekkruimel-mengsel over de taartvorm. Druk met de achterkant van een lepel de kruimels stevig aan op de bodem en tegen de rand van de vorm.
- Bak de taartbodem 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Hak de Verkade Melk Pistache, Amandel & Hazelnoot chocolade fijn.
- Hak 50 g gemengde noten grof.
- Breng in een steelpan 300 ml melk samen met de fijne kristalsuiker al roerend aan de kook.
- Roer ondertussen in een kommetje 50 ml melk, de maïzena en de eidooiers tot een glad papje.
- Giet een deel van de hete melk over het koude melk-mengsel in het kommetje en roer dit goed door elkaar.
- Giet dit mengsel vervolgens terug bij de hete melk in de steelpan.
- Breng het mengsel al roerend met een garde op laag vuur aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt tot een dikke vla.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade, 25 g boter en de hazelnootlikeur of het vanille-extract toe. Roer goed door elkaar tot de chocolade en boter gesmolten zijn en je een homogeen en glad mengsel hebt.
- Roer er de grof gehakte noten door.
- Schenk de vulling op de taartbodem en strijk glad.
- Dek de taart af met huishoudfolie en laat de vulling afkoelen op kamertemperatuur.
- Plaats de taart minstens 6 uur (maar liever de hele nacht) in de koelkast.
- Haal de taart uit de koelkast en haal/druk hem voorzichtig uit de vorm.
- Klop de slagroom stijf (eventueel met wat suiker en/of hazelnootlikeur) en schep deze op de taart. Verdeel er wat gemengde noten over.
- Serveer en geniet ervan!
- * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl