Bloedsinaasappeltaartjes

Ingrediënten

  • 235 g Verkade Digestive Melk koekjes
  • 2 el cacaopoeder
  • 80 g boter
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 300 ml bloedsinaasappelsap
  • Geraspte schil van 1 bloedsinaasappel
  • 400 ml slagroom
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • Eventueel chocolade ter decoratie
  • Eventueel gekonfijte partjes bloedsinaasappel ter decoratie

Benodigdheden

  • 7 kookringen van 7 cm doorsnee en 5,5 cm hoog
  • Bakpapier of acetaatfolie*
  • Snijplank
  • Foodprocessor
  • Huishoudfolie
  • Steelpan
  • Spatel
  • Fijne zeef
  • Lepel

Bereidingswijze

  • Week de gelatine 30 minuten in ruim koud water.
  • Leg een vel bakpapier op een snijplank. Bekleed de binnenkant van elke kookring met een strook bakpapier of acetaatfolie. Plak het bakpapier met wat boter vast aan de ring. Plaats de kookringen op de snijplank.
  • Maal de Verkade Digestive Melk koekjes samen met het cacaopoeder fijn in de foodprocessor. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door.
  • Verdeel het koekkruimel-mengsel over de kookringen en druk aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Plaats de snijplank met de ringen in de koelkast.
  • Giet het bloedsinaasappelsap door een fijne zeef, zodat de velletjes en eventueel pitjes achter blijven.
  • Doe 100 ml bloedsinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het sap. Verwarm dit vervolgens al roerend tot de gelatine helemaal is opgelost. Roer er de resterende 200 ml bloedsinaasappelsap door. Laat afkoelen.
  • Klop ondertussen 400 ml slagroom samen met 100 g fijne kristalsuiker en de bloedsinaasappelrasp lobbig.
  • Spatel het afgekoelde bloedsinaasappelsap door de lobbige slagroom.
  • Vul de kookringen met de bloedsinaasappelmousse.
  • Dek de taartjes af met huishoudfolie en plaats ongeveer 4 uur in de koelkast om te laten opstijven.
  • Haal de taartjes uit de koelkast en verwijder de ringen en het papier of folie.
  • Versier de taartjes eventueel met chocolade-decoratie naar keuze en/of gekonfijte partjes bloedsinaasappel.
  • Serveer en geniet ervan!
  • * Acetaatfolie is een stevige plastic folie die wordt gebruikt voor het bekleden van taart-, uitsteek of garneer-ringen. Hierdoor lost het product goed en krijg je een mooi en strak resultaat.
  • ** Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl