Verkade hernieuwt partnership met Fairtrade!

ALLE CACAO IN ONZE VERKADE CHOCOLADEREPEN IS VANAF NU FAIRTRADE GECERTIFICEERD

Fairtrade zet zich in voor een betere positie van kleinschalige cacaoboeren. Met dit partnership committeren wij ons aan het betalen van tenminste de Fairtrade minimumprijs voor de cacao. Bovendien krijgen de Fairtrade boerencoöperaties een premie bovenop deze minimumprijs.

Verkade staat voor ‘het thuisgevoel voor iedereen mogelijk maken’. En twee hele belangrijke elementen om je thuis te kunnen voelen, zijn veiligheid en voldoende inkomen verdienen om je gezin te kunnen onderhouden. Fairtrade is voor ons de partner om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Wat ons aanspreekt aan de Fairtrade aanpak is dat er aandacht is voor de leef- en werkomstandigheden van boeren én voor milieuvriendelijke teelt. Er worden trainingen gegeven en programma’s opgezet op het gebied van klimaatverandering, gender, jongeren en kinderarbeid. Dankzij de Fairtrade premie die de boeren ontvangen, kan er geïnvesteerd worden in kennis, infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg en kunnen er investeringen worden gedaan tegen de negatieve effecten van klimaatverandering, bijvoorbeeld door het planten van schaduwbomen. Ontwikkelingen waar wij vanuit ons merk veel waarde aan hechten.

Er staat voor Verkade de komende maanden een complete herlancering op het programma, gebaseerd op de nieuwe positionering. Chocolade speelt hierin een prominente rol.  De hernieuwde range Verkade chocolade gemaakt met Fairtrade cacao  bestaat uit 11 smaken. Daarvan zijn er drie nieuw: repen in verschillende melktinten, van heel lichte en extra romige tot donkere melkchocolade. Allen met een fijn nootje als toevoeging. Verkade chocolade is precies zo samengesteld dat de chocolade lekker langzaam smelt. Voor velen is en blijft Verkade de ware chocolade. De Fairtrade certificering zal daar zeker ook aan bijdragen.