Sinterklaas Fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje Gecondenseerde volle melk
  • 300 gram Verkade Extra puur chocolade (= 4 repen)
  • 4 Mandarijnen
  • 1 tl Sinaasappellikeur
  • 150 gram Kleine kruidnootjes

Benodigdheden

  • Fijne rasp
  • Bakpapier
  • Ovenschaaltje van ca. 14x20 cm
  • Snijplank
  • Mes
  • Steelpan
  • Pollepel

Bereidingswijze

  • Start met het voorverwarmen van de oven op 165 graden.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.
  • Hak de Verkade Extra Puur chocolade fijn. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer de chocolade op kamertemperatuur is.
  • Rasp de schil van de mandarijnen met behulp van de fijne rasp.
  • Warm de gecondenseerde melk op in een steelpan en voeg de fijn gehakte chocolade hieraan toe. Blijf roeren tot dat de chocolade gesmolten is. Voeg vervolgens de mandarijnenrasp en de sinaasappellikeur toe en roer dit goed door elkaar.
  • Roer de kruidnootjes door het mengsel.
  • Giet nu de fudge in het ovenschaaltje en bedenk de bovenkant met bakpapier.
  • Bak de fudge 20 tot 23 minuten op 165 graden in het midden van de oven.
  • Haal de bakvorm uit de oven en laat de fudge afkoelen en helemaal opstijven. Haal de fudge uit de vorm, snijd hem in vierkantjes en serveer.
  • Geniet ervan!
  • Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl.