Mango IJstaart

Ingrediënten

  • 150 gram Verkade San Francisco (= ½ pak koekjes)
  • 60 gram Roomboter
  • 300 gram Monchou (of andere roomkaas)*
  • 250 gram Ricotta
  • 400 ml Slagroom
  • 150 gram Kristalsuiker
  • 1 Citroen
  • 3 Mango’s
  • Munt
  • * Gebruik stevige magere kwark in plaats van roomkaas voor een minder vette variant.

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine / twee theedoeken + deegroller
  • Lepel
  • Rasp
  • Staafmixer
  • Plasticfolie
  • Rond steekvormpje

Bereidingswijze

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de Verkade San Francisco koekjes in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook twee theedoeken gebruiken om de koekjes tussen te leggen en hier met een deegroller overheen rollen.
  • Smelt de boter in een pan en voeg dit bij de kruimels. Mix nogmaals goed door en doe het mengel in de springvorm. Druk de kruimels aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de vriezer.
  • Was de citroen en rasp de schil van de citroen. Klop de Monchou, ricotta, room, suiker en citroenschil door elkaar tot een glad geheel. Schil één van de mango’s en snijd deze in stukken. Pureer de mango met een staafmixer en doe een klein beetje citroensap bij de puree.
  • Meng het Monchou-mengsel en de mango puree grof door elkaar. Haal de springvorm uit de vriezer wanneer de bodem goed is afgekoeld en giet het mengsel over de bodem heen. Zet de taart, afgedekt met plasticfolie in de vriezer.
  • Schil en pureer in de tussentijd ook de tweede mango met een beetje citroensap. Giet de mango-puree als topping over de taart als deze een klein beetje is opgestijfd en zet de taart weer terug in de vriezer. Laat de taart minimaal 4 uur in de vriezer staan.
  • Schil de derde mango en snij deze in dunne plakken. Steek hier met een rond vormpje rondjes uit. Haal de taart een half uur voor het serveren uit de vriezer. Snij in mooie punten en garneer met de mango rondjes en een beetje munt.
  • Geniet ervan!