Hazelnoottruffels

Ingrediënten

  • 110 ml slagroom
  • 300 g Verkade chocolade hazelnoot
  • 85 g hazelnoten, fijngemalen
  • 1 el hazelnootlikeur (optioneel)
  • 300 g Verkade pure chocolade
  • Cacaopoeder

Benodigdheden

  • (Bak)vorm van ca. 14 x 12 centimeter
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Vork
  • Lepel

Bereidingswijze

  • Bekleed de (bak)vorm strak met bakpapier, laat het papier royaal over de rand hangen.
  • Hak de Verkade hazelnoot chocolade fijn.
  • Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Draai het vuur uit.
  • Voeg de fijngehakte Verkade hazelnoot chocolade toe. Laat even staan zodat de chocolade de tijd krijgt om te smelten.
  • Roer het mengsel door totdat je een egaal bruin mengsel hebt.
  • Roer er de fijngemalen hazelnoten door en eventueel 1 el hazelnootlikeur.
  • Schenk dit mengsel in de (bak)vorm en laat afkoelen.
  • Plaats de vorm dan afgedekt in de koelkast, totdat het mengsel stevig genoeg is om te kunnen snijden.
  • Trek het chocoladeblok aan het bakpapier uit de (bak)vorm en leg het op een snijplank. Sla het bakpapier terug.
  • Houd een groot en scherp mes onder heet water. Droog het en snijd het blok in ca. 24 blokjes. Zorg ervoor dat het mes heet blijft tijdens het snijden (tussendoor dus ook het mes onder heet water houden en drogen).
  • Trek de blokjes voorzichtig los van het bakpapier en leg ze op een schoon stuk bakpapier. Laat ze in de koelkast opstijven.
  • Smelt de Verkade pure chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen.
  • Strooi cacaopoeder in een diep bord.
  • Dompel de hazelnoot-chocoladeblokjes één voor één onder in de chocolade. Zorg dat ze helemaal bedekt worden. Haal ze er met een vork uit, laat even uitlekken (tik eventueel met de vork een paar keer tegen de rand van de kom) en strijk de onderkant van de vork af aan de rand van de kom (zodat de overtollige chocolade weer terug in de kom glijdt).
  • Leg de truffel in de cacaopoeder en schep er met behulp van een lepel cacaopoeder overheen, zodat hij helemaal bedekt wordt.
  • Laat de truffel even liggen in de cacao, tot de chocolade is opgesteven, en haal hem er dan uit. Tik de overtollige cacao eraf.
  • Werk op deze manier alle truffels af. Bewaar de truffels tot het serveren in de koelkast.
  • Geniet ervan!
  • * Het recept en de foto zijn bedacht en gemaakt door Tessa van zoetenverleidelijk.blogspot.nl